Trágya szorult a kecskekörmünk alá.

Oligarchát majmolnál a Baleszon? Ezt öltsed föl!

2019. április 06. - Hentes Fülöp

Hiába bodorodnak az esőfellegek, mi, akiknek saját lakóparkjuk és lexuszuk van a tónál, mindannyian tudjuk, ez a nyár, bzdmg. Nincs mese, el kell kezdeni szétinjekciózni a tricepszet, új napszemafort shopizni, finomhangolni a szilikondudát, aztán mehet a rozéfröccs a tihanyi naplementében. De ne felejtsük el a fő kiegészítőt, főleg ha hímek vagyunk (bár nőstény egyedeken is sűrűn látni, nemi egyenjogiság, ugye):

a felhajtott galléros, ingnyakú oligarchapólót!

Na mármost nem véletlen, hogy a Leglátogatottabb Közösségi Oldal elémpakolta az alábbi hirdetést, ugyebár ingatlanban utazom (telket zsarolok ki csóró parti önkormányzatoktól, kibszm a nádast a gcb, aztán mehet a 3 darab 5 emeletes apartmanház közvetlen vízparttal). Na szóval egy ilyen póló, lehetőleg ügetős-labdátütős-lovasos logóval alapfelszereltség, mint a lexuszban a tempomat, ebbe' szoktam a füredi koktélbárokban stírölni a nyersanyagot, aztán amelyiknek muslinca megy a szemébe, azt kacsintásnak veszem, megyünk is fel az apartmanba 10 percen belül. Na mindegy, ezt a pólót vegyétek, csírák, és olyan sikeresek lesztek, mint én (kép alatt szavazás!)

polo.jpg

Szóval voks:

Lepusztított tájjal emlékezik Füred az első világháborúra

Ha egyszer Balatonfüred környékére esz titeket a fene, érdemes a BMW-terepjárók és luxuséttermek városát az Aszófő felőli úton megközelíteni (el fog még jönni az idő, hogy a prolikat csak itt engedik be Füredre, hogy szolgálják az urakat). Ahogy elhagyjuk a pecató környékét és felkapaszkodunk a dombra, lenyűgöző látvány tárul elénk:

egy csatamező.

20190210_141804.jpg

Fürednek ez a széle egy merő pusztulat, pláne a téli fényekben, lombok nélküli magányos fákkal, minimál növényzettel. Nem tudjuk pontosan, hogy a Gyűrűk Ura utolsó csatáját, a Trónok Harca sárkánytámadást követő vidékét vagy épp valami konkrétabb, első világháborús ütközet maradványait akarták-e megalkotni (oké, az utolsó gyanús, emlékév volt), de a végeredmény lélegzetelállító.

20190210_141742.jpg

Az embert már az útszélen heverő traktorgumi és a távoli sitthalmok is megfogják, de a kontraszt facsarja igazán össze a hasnyálmirigyünket: a távolban csillogó Balaton szépsége, és az előttünk elterülő táj fantasztikus zordsága űzi egymást a szemünk előtt. Itt nincs remény, hunyorítva látjuk Verdun védőit, ahogy előbújnak egy salakhalom mögül, lesve, jön-e a boche valamerről. Érezzük a gáztámadások szúrós szagát, tapintjuk a rozsdás bajonetteket, beleremegünk a srapnelek detonációjába.

20190210_141710.jpg

Aztán egyszer csak feleszmélünk, és rájövünk, ez nem csatatér, ez a Balaton egyik önjelölt fővárosának a balkáni pereme.

A felvidék sziporkázó aranylábai

A magyarság nagy szerencséjére a Balaton mellett is létezik futball, nem is akármilyen. A Siófok több szezont is lehúzott az NB1-ben, a Füred az NB2-t is megjárta, és az alsóbb osztályokról se szabad megfeledkezni. Itt bőségesen lehet köpni a szotyolahéjat, lehet ócsárolni a vak bíró sporit, lehet krvanyázni, bzmgozni stbstb.

A Balaton-felvidék egyik legacélosabb egyesülete a Balatonszepezd ÖSC, ami a megye háromban tolja az ipart, nem is akárhogy. E poszt írásakor az MTD Hungária Megyei III. osztály Dél csoportjában a középmezőnyben, a 7. helyen állnak.

De nem is ezért írunk róluk, hanem mert a majdnem 400 követővel rendelkező Facebook-oldaluk az (ön)irónia és humor olyan magas szintjét érte el, hogy nem lehet mellette elmenni. A legutóbbi elbukott mérkőzésüket a (tabellán pont előttük álló) Nemesgulács-Kisapáti ellen a következőképp dolgozták fel:

 

Érdemes a kommenteket is megnézni, ahol egy piros lapos kiállítás és a bíróval való kakaskodás is meg lett örökítve. A szepezdi pálya amúgy nagyon szép helyen, fenn a domboldalon, erdőszélen fekszik, így olyan problémákkal is meg kell küzdeniük, amik a Pancho Arénában elő sem fordulhatnának: vadkanokkal:

 

Olykor a focisták is krvára unják az egész cirkuszt, hát nem mennek el a meccsre se.

 

Sűrűn van gond a nyaralókkal is, született már poszt arról, hogy túl magasra rúgják a labdákat, hogy szétszedik a berendezést és hogy idehordják a szemetüket. De nem akarunk elmenni negatív irányba, szóval álljon itt az előző szezon mérlege, és persze HAJRÁ SZEPEZD! (vagy ki nem ugrál, révfülöpi!)

 

Az ingatlanszakma Cicerójától egy viskót is megvennénk húsz misiért

In medias res, következzenek idézetek az Év Ingatlanhirdetéséből, a Zala megyei Várvölgyről:

...mélyzöld zalai erdő szemben a szemérmesen kíváncsiskodó...

...őskori delfinek küldenek csókot a parti hegy szikláinak...

...a természet pedig olyan kerek, hogy az utolsó mammut és kardfogú tigris is azonnal menedékjogot kérne...

...örülni neki, mint egy csóknak a Föld szebbik arcfelén.

A költő-ingatlanos neve Stein Róbert, érdemes a munkásságát követni az Ingatlan.com-on, ide is linkelek pár gyöngyszemet: egy, kettő, három. És mielőtt eltűnne a hirdetés, itt egy printscreen a szövegről:

_ingatlanos.jpg

 

 

A Balaton Trash megírta a kátyút, a Közút betömte!

Blogunk első óriási sikere is megtörtént (legalábbis reméljük, van hozzá közünk): az uniós csatlakozás ünnepén, május 1-én megírtuk, hogy egy krv nagy kátyú dobja fel az életet Örvényes határában, a 71-es főúton. Emlékeztetőül nesztek:

katyuuuu.jpg

Nem is kátyú, hanem kátyúrendszer volt ez már, amit toldozgattak, de olyan tipikus magyar útkaparósan, sebtiben odabsztt aszfalttal, amit nem egyengettek el, és pár tél el is kotorta a gödörből. Cirka egy hónapja - érted, szezon után, nem az előző tél végén - megmozdult a Magyar Közút nehézkes, de gyorsuló gépezete és kivonultak megcsinálni. Érdekes formája lett a cuccnak, nyeles tömésnek nevezném egy új terminus technicussal, mindenesetre a fenti kátyúrendszer nem indokolta azt a nyelet. Bónusz, hogy a sáv belsejében a szar minőségű betömést úgy hagyták, szóval a tél végén ott is lesz tennivaló.

img_20181009_163847.jpg

FRISSÍTÉS (Nov. 5.): El se hiszed, kivonultak ismét az útkaparók és szinte a teljes sávot újraburkolták. A még nagyobb felületű leburkolás azonban nem sikerült annyira faszán, jó nagyokat döccennek a kipúposodó úttesten a gépkocsik. Mindegy, ebbe már kár belekötni, legalább nincs többé kátyú.

Üt a nóta! vol. 3.

Viktorola és az autotune

Rég jelentkezett a balatoni nótás rovat, de most egyből berobban egy krv nagy találattal: bemutatjuk a Magyar Királyság válaszát Paul Kalkbrennerre, íme Oláh Viktor, aki nem minimálban utazik, hanem mélységesen őszinte rapszerűségben:

Summer ��

Viktor Olah (@viktorola) által megosztott bejegyzés,

 

Művésznevén Viktorola (mintha Motorola lenne) írt egy szerzeményt, ami mögött elbújhat Brahms, Liszt és Sosztakovics is. A címe ördöngős: Balaton, Balaton, Balaton. Egy másnapos ébredésről és a visszaemlékezésről szól, ahogy az előző nap veretése beugrik az embernek flashbackekben, bulák rázzák a bikinit, folyik a dinnyelé, csöpög az olajos lángos, havaj van egyszerűen. A zene minőségéről nem ítélkezünk, nem vagyunk mi quart meg stenk, majd ők megteszik (najó, azért mégsem egy Sibelius vagy Nightwish!)

 

Az ország leghumorosabb CBA-ja bemutatja

Épp a minap merült fel egy ánuszrózsás seggnyalás kíséretében, hogy mi kereszténydemokrata lenne ismét bevezetni a vasárnapi zárvatartást. A kormány gyorsan ellökte a kinyújtott nyelvet a seggétől és nemet mondott. Fűzfőn azonban más szelek járnak, a helyi CBA a komplett nyitvatartást, en bloc visszautasítja. Ha valakinek nem nyílna meg a lenti Insta-találat, a szöveg a kocka-abc ablakán ez:

VASÁRNAP SE NYITVA

 

#se

Judit Szuromi (@judit.szuromi) által megosztott bejegyzés,

 

Akkora veretés volt Keszthelyen, hogy budit kellett festeni

A keszthelyi bszts egyik fő helye a Bloom Sound, ami elég konkáv helyen, egy strandon székel. Na, nem úgy székel, ahogy egyes fiatalok tették valamelyik bulin, miután újra kellett festeni a mosdót. Bele se merünk gondolni, bekatizva mit csinált a fosával valamelyik -18-as fehérjecafat, hogy a Bloomnak ilyen radikális intézkedést kellett hoznia. 18 év alatti pubertás vagy? Akkor coki, el innen, fussatok bolondok, itt az indok gerince, alább a poszt (még júniusi, de most fedeztem fel):

Tudomásul kell vennünk, hogy mint tisztelet már megszűnt létezni és bizonyosan kell egy komolyabb szellemi érettség, hogy az a közeg amit 10 év alatt teremtettünk épségben maradjon és tovább fejlődhessen (és a mosdót sem kell minden buli után átfesteni...).

 

Megtaláltuk, honnan lehet kilapátolni a bélsarat a tóból

Eddig komoly gondjaink voltak azzal, vajon honnan lehet a legtöbb szart kigereblyézni a Balatonból, de bizonyos szempontból Tihany átvette a vezetést. Az egy dolog, hogy ez már a harmadik tihanyos poszt a blogon, de olyat találtunk a minap, ami miatt egyértelművé válik, hogy a Balaton Trash székhelye Tihany lesz. Egy emlékműszerűséget (-SZARűséget):

img_20180813_163225.jpg

Igen, beszarsz, ott a szar szó, egészen döbbenet, a népnyelv mit meg nem engedett magának: Szaros Vonyó. Mielőtt arra gondolna az ember, hogy Mága Zoltán a valagába tunkolta a vonót, amit elég hülyén hív, így ny-nyel, ki kell mindenkit ábrándítani: NEM. Íme a megoldás ebből a forrásból: "vonyó (=vonó, hálóvonó hely) az eresztés helye, ahol a hálót vízre, vagy jég alá eresztették és megvonták. Állandó, számontartott helyek, állandó nevekkel." Szóval Szaros Vonyóban is halat fogtak, de nem igazán merek belegondolni, milyen áporodott, rothadt, ganajos úszójú retekhal lehetett...

img_20180813_163231.jpg

Vajna Timinek Lambója van, mégse parkol ilyen paraszt mód

Államtitkár úr valószínűleg közbeszerzést nyerhetett (nem ő persze, hanem a sógora fiának az egyéni vállalkozása fog megépíteni 45 kilométer 2x3 sávos sztrádát úgy, hogy tapasztalata annyi, hogy felhúzott egy disznóólat a jászkarafaszántói alpolgármesternek), és úgy érezte, övéje a világ. El is ment mulatni Tihanyba, zabálni egy ízeset, cigánypecsenyét, desszertnek csülökpörkölttel, folyjon a szaft a jó magyar bajuszról a pufidzsekire, mert azt hordani kell 70 fokban is, alatta a zakóval, inggel, nyakkendővel. 

A zabálás után jó öblös böfögések és fingások, dicséret a kosztnak ("Gyuszikám, hinnye, elég kókány vagy te, de ez a cigópecske, ez csibészes vót, maj' monnom a Leőrincnak!"), majd irány a kikötő, vitorlázni kell. Persze államtitkár úr csak beül, vagy beemelik daruval, és a csicska matrózpulyák elirányítgatják a hajót. Ha nem megy elég gyorsan, hát kirúgatja őket, menjen az ilyen nyikhaj az írországi Londonba mosogatni. No, de a lényeg, hogy visszatérve a hajózásból odamegy a sofőrrel az Audihoz, hát nem kerékbilincs és mikulás-csomag a szélvédőn?

És akkor lehet tippelni, melyik része reális a fenti tanmesének.