Trágya szorult a kecskekörmünk alá.

Üt a nóta! vol. 3.

Viktorola és az autotune

2018. szeptember 05. - Hentes Fülöp

Rég jelentkezett a balatoni nótás rovat, de most egyből berobban egy krv nagy találattal: bemutatjuk a Magyar Királyság válaszát Paul Kalkbrennerre, íme Oláh Viktor, aki nem minimálban utazik, hanem mélységesen őszinte rapszerűségben:

Summer ��

Viktor Olah (@viktorola) által megosztott bejegyzés,

 

Művésznevén Viktorola (mintha Motorola lenne) írt egy szerzeményt, ami mögött elbújhat Brahms, Liszt és Sosztakovics is. A címe ördöngős: Balaton, Balaton, Balaton. Egy másnapos ébredésről és a visszaemlékezésről szól, ahogy az előző nap veretése beugrik az embernek flashbackekben, bulák rázzák a bikinit, folyik a dinnyelé, csöpög az olajos lángos, havaj van egyszerűen. A zene minőségéről nem ítélkezünk, nem vagyunk mi quart meg stenk, majd ők megteszik (najó, azért mégsem egy Sibelius vagy Nightwish!)

 

Az ország leghumorosabb CBA-ja bemutatja

Épp a minap merült fel egy ánuszrózsás seggnyalás kíséretében, hogy mi kereszténydemokrata lenne ismét bevezetni a vasárnapi zárvatartást. A kormány gyorsan ellökte a kinyújtott nyelvet a seggétől és nemet mondott. Fűzfőn azonban más szelek járnak, a helyi CBA a komplett nyitvatartást, en bloc visszautasítja. Ha valakinek nem nyílna meg a lenti Insta-találat, a szöveg a kocka-abc ablakán ez:

VASÁRNAP SE NYITVA

 

#se

Judit Szuromi (@judit.szuromi) által megosztott bejegyzés,

 

Akkora veretés volt Keszthelyen, hogy budit kellett festeni

A keszthelyi bszts egyik fő helye a Bloom Sound, ami elég konkáv helyen, egy strandon székel. Na, nem úgy székel, ahogy egyes fiatalok tették valamelyik bulin, miután újra kellett festeni a mosdót. Bele se merünk gondolni, bekatizva mit csinált a fosával valamelyik -18-as fehérjecafat, hogy a Bloomnak ilyen radikális intézkedést kellett hoznia. 18 év alatti pubertás vagy? Akkor coki, el innen, fussatok bolondok, itt az indok gerince, alább a poszt (még júniusi, de most fedeztem fel):

Tudomásul kell vennünk, hogy mint tisztelet már megszűnt létezni és bizonyosan kell egy komolyabb szellemi érettség, hogy az a közeg amit 10 év alatt teremtettünk épségben maradjon és tovább fejlődhessen (és a mosdót sem kell minden buli után átfesteni...).

 

Megtaláltuk, honnan lehet kilapátolni a bélsarat a tóból

Eddig komoly gondjaink voltak azzal, vajon honnan lehet a legtöbb szart kigereblyézni a Balatonból, de bizonyos szempontból Tihany átvette a vezetést. Az egy dolog, hogy ez már a harmadik tihanyos poszt a blogon, de olyat találtunk a minap, ami miatt egyértelművé válik, hogy a Balaton Trash székhelye Tihany lesz. Egy emlékműszerűséget (-SZARűséget):

img_20180813_163225.jpg

Igen, beszarsz, ott a szar szó, egészen döbbenet, a népnyelv mit meg nem engedett magának: Szaros Vonyó. Mielőtt arra gondolna az ember, hogy Mága Zoltán a valagába tunkolta a vonót, amit elég hülyén hív, így ny-nyel, ki kell mindenkit ábrándítani: NEM. Íme a megoldás ebből a forrásból: "vonyó (=vonó, hálóvonó hely) az eresztés helye, ahol a hálót vízre, vagy jég alá eresztették és megvonták. Állandó, számontartott helyek, állandó nevekkel." Szóval Szaros Vonyóban is halat fogtak, de nem igazán merek belegondolni, milyen áporodott, rothadt, ganajos úszójú retekhal lehetett...

img_20180813_163231.jpg

Vajna Timinek Lambója van, mégse parkol ilyen paraszt mód

Államtitkár úr valószínűleg közbeszerzést nyerhetett (nem ő persze, hanem a sógora fiának az egyéni vállalkozása fog megépíteni 45 kilométer 2x3 sávos sztrádát úgy, hogy tapasztalata annyi, hogy felhúzott egy disznóólat a jászkarafaszántói alpolgármesternek), és úgy érezte, övéje a világ. El is ment mulatni Tihanyba, zabálni egy ízeset, cigánypecsenyét, desszertnek csülökpörkölttel, folyjon a szaft a jó magyar bajuszról a pufidzsekire, mert azt hordani kell 70 fokban is, alatta a zakóval, inggel, nyakkendővel. 

A zabálás után jó öblös böfögések és fingások, dicséret a kosztnak ("Gyuszikám, hinnye, elég kókány vagy te, de ez a cigópecske, ez csibészes vót, maj' monnom a Leőrincnak!"), majd irány a kikötő, vitorlázni kell. Persze államtitkár úr csak beül, vagy beemelik daruval, és a csicska matrózpulyák elirányítgatják a hajót. Ha nem megy elég gyorsan, hát kirúgatja őket, menjen az ilyen nyikhaj az írországi Londonba mosogatni. No, de a lényeg, hogy visszatérve a hajózásból odamegy a sofőrrel az Audihoz, hát nem kerékbilincs és mikulás-csomag a szélvédőn?

És akkor lehet tippelni, melyik része reális a fenti tanmesének.

 

Olvasnivaló herecsüngető fecskés strandoláshoz

El kell valahogy bszni az időt a strandon, ami alapvetően a világ legunalmasabb helyszíne, főleg ha a zsúfolásig telt, túlhájpolt balatoniakra gondolunk. Rejtély, hogy köti le egész nap az embert, hogy pusztul a parton a 42 fokban, bemegy a 33 fokos vízbe, áll bent tíz percig egy sörrel, majd kimegy továbbpusztulni, és így tovább az első zivatarig vagy naplementéig.

Mindegy is, az idő elütésére a legalkalmasabb dolog némi olvasnivaló. Találtunk is egy fasza, bár cseppet nagyképű, kicsit kbbfszm jellegű oldalt a tumblin (ha a budai értelmiség a weben tudna szaporodni, tuti itt tenné, és egy roppant belterjes, csökevényes fajta jönne létre, olyan evolúciós zsákutca, mint a homo sapiens neanderthalensis). Ez alkalmas a hazai gasztrót az egekbe magasztaló, a zabálást kulturális teljesítménynek beállító, szintén belterjes magyar kajairodalom porrá alázására. Tény, hogy szegény Kalas Györgyi aránytalanul sok és nagy pofont kap, dehát csak beállt ebbe a seregbe. Mivel nem szeretek túl hosszú posztokat írni, itt az url, tessék kattintani és gonoszul vigyorogni:

https://fuckyeahmagyargasztro.tumblr.com/

Nem ül, nem fekszik!

A varázslatos Lovas felső felvégén, fent, odafel, az úton, ott találtuk ezt a briliáns, ám a magyar rögvalót elbűvölően összefoglaló A4-es figyelmeztetést. Amint látható, a lakk régen lekopott a sok terpeszkedő valag alatt, hiába a buszváróban terpeszkedő széles pad. Maradt a keserű üzenet:

img_20180718_111637.jpg

Azt még odaírhatták volna, hogy ne lopj közbeszerzésen, mert az rossz!

img_20180718_111642.jpg

Szia, uram, minden vendben?

Szóviccek egy briliáns parkolás margójára

Ez különösen szar szóvicc volt, de azt is írhattam volna: "Opel, sose Koper." Mindegy, nem vagyok olyan szloVÉN, hogy ilyen fos vicceket toljak, csak valahogy föl kellett vezetni, mibe botlottam Szárszón: két gyanús fazon (tuti vasútépítők, érted tolták a drugitirt egymás közt winkwink;) ) szálltak ki a hanyagul leparkolt, koperi rendszámú szlovén Hjundájból, majd otthagyták, és mentek bizniszelni a restibe (biztos inni némi Mari-Bort!). 

A parkolás egészen sokkolóan művészi lett: a parkolóhely hosszát még csak-csak, de a szélességét nem tartották be, hanyagul bszták oda a gépet a vonalra, srégen, csálén, ferdén, akár egy avantgárd fluxusesemény. Döbbenten néztem jómagam is, a szemüvegem is lecsúszott az orromról, azt is hittem, optikai csalódás. De nem, ők bevállalták, pöktek a magyar kölkökre, hisz Szlovénia uralkodik (csak kéziben nem, a gck!).

Még több cementet a Balatonba!

Fúj, gyűlöljük a fákat!!!

Arról ír a liberális, Soros-bérenc, Brüsszel által jól megpénzelt 24.hu (arról hazudik), hogy pazar lakóparkot fingik Keszthely szélére a NGCS Residence Ingatlanfejlesztő Kft. Ugyan az kizárt, hogy a cégnév a Na G.cik Csendlegyen, de valami hasonló stílusra utalt Németh Fecó, a cég egyik ugribugrija, aki 

a második mondatában perrel fenyegette meg lapunkat, és zaklatásnak értékelte, hogy rákérdeztünk a hatósági eljárásra. Válaszadás helyett azt akarta megtudni, hogy kitől szereztünk információt a környezetvédelmi eljárás megindításáról.

Fecó valószínűleg nem azért volt pipa, mert nem vághatnak ki még több retkes fűzfát, talán a vitorláscipő fűzőit kötötte össze a kölyök, esetleg nem sikerült felállítani az ingnyakú póló gallérját feszesre, vagy bikázni kell a Škoda Superbet, mert lemerült az akksi. Inkább azért, mert a libsi firkászt zavarja, hogy ott tojnak a madarak a fűzfákon, az meg ki a fszt érdekel, ki kell bszni az összes szemét fát, jó lesz az önkónak tüzelősegélyre (rezsicsökkentés).

Ami blogunk számára tehát legfontosabb ebben a történetben, hogy Fecóék is vették a bátorságot, és elnyomott kisebbségként felvállalták: ELEGÜK VAN A FÁK BALATONI DIKTATÚRÁJÁBÓL, a cementnek kell átvennie az uralmat. Szemünk előtt egy olyan Balaton-víztározó lebeg, aminek a partjai le vannak betonozva, a büdös prolik nem mehetnek bele, csak az Igényes Budai Urak és Hölgyek, minden utca végén kikötő van (bocs, marina), felszámolják a parkokat és nemzeti parkot, szóval rendes urbánus környezet lesz. 

És akkor eljön végre az olyan ügyes magyar üzletemberek kora, akik ha megjön az államtitkár úr, simán felszolgálják neki éttermükben a védett madarat, úgy bárbekjúsan. Mert ilyen tényleg van.

Üt a nóta! vol. 2.

Tibox Pascu és Norby tolja neki

Én ezt a nótát miért nem hallottam még, aztat nem is értem én. Micsoda szöveg már, hogy keskeny a híd (!) a Balatonon, beleeshet a romnyi! Jolly és Suzy lassan összekaphatná magát, hogy ilyen rendes dalokat kaparjon össze, mert Tiborék feltörekednek majd a nyakukra (oké, 2016-os a videó, de akkor is). Na, gyerekek, ha sül már a saslik a tárcsán és körbejár a kubai szivar, az ablakba kikúrt hangládán zendüljön fel a nóta! Romnyik-gádzsók mulassatok!