Trágya szorult a kecskekörmünk alá.

Balaton Trash

"Badacsony, minden ember álma! A boldogság és a gyönyör hordozója"

2019. november 05. - Hentes Fülöp

A sugárzó szerelem érzése itt érezhető, kézzelfogható.

Ezt a mondatot akár a paksi turisztikai hivatal is szülhette volna, de nem. Ennek Badacsonyban kellett megszületnie. Ahogy az egész szépségnek is, amit itt prezentálok. Van egy 2011-es kilátó Badacsonyban, a Kisfaludy, amivel önmagában sok baj nem lenne, egész sokmindent látni innen, amint lehull a lomb ősszel a fákról. 

Pályázati pénzből csinálták, ha jól látom, és egy honlapot is szenteltek a projektnek. Hogy kit ültettek le egy billentyűzet elé megírni a szöveget, az rejtély, de az illető az Izaura TV-n szocializálódott, az tódziher. A bevezető szöveg még Badacsony turisztikai adottságait kíséri, majd lassan vált át utazási irodás szöveggé.

A kép festői! Írni Róla nem lehet!

- írja mégis a szerző, sőt fokozza a kéjt: "Elevenen jár-kel a Balaton vize, tükröződő napfénye, az örökké változó szín pompája. Túlzás nélkül állítható, hogy az újkori világ csodái közül talán a legszebb." Ezután valami bekattan a szerzőnél, névelők és kötőszavak helyett is a "szerelem" szót használja, ekkor jön a "sugárzó szerelem" rész is. Ezen a ponton jön az, hogy minden perverz kigombolja a farmert és előveszi az öklözőzsírt:

Badacsony, minden ember álma! A boldogság és a gyönyör hordozója.

A szöveget végül a tűz körbeírása, sőt körbenyaldosása követi, le vagyon írva, micsoda őselem ez, sőt maga a Badacsony is az, ami szunnyadó vulkán (geológusok itt számoljanak el tíz a tizedikenig). A végén még szájára veszi a Badacsony költői gerlepárját is, majd crescendóként közli, áldozzuk fel magunkat valami oltáron:

Ez az érzés nem csak Kisfaludyt és Szegedy Rózát ejtette rabul, megérint mindenkit. Előtte és utána is, aki e hegyen a tűz istenének oltárán akár egy pillanatot is eltölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontrash.blog.hu/api/trackback/id/tr5215290800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása